Groninger Houtbewerker Vos

 


Houtbewerker VosDe bedrijfsnaam -Groninger Houtbewerker Vos- zegt het al: ik werk alleen met hout en dat doe ik al van jongs af aan. Mijn houtzolder ligt vol, o.a. met hout uit Suriname (waar ik drie jaar gewoond heb) en met echt oud hout (eiken) voor restauraties. Dat laatste gebruik ik om zwaar aangetaste of ontbrekende delen (afgezaagde poten) te vervangen.
Hoog in het vaandel staat het weer goed bruikbaar maken van het meubel. Een lade bijvoorbeeld moet weer lekker kunnen lopen.

Ik ben goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Een autodidact zou men mij kunnen noemen, maar een vakdiploma heb ik ook!
Verder werk ik heel breed. Ook dat door houtworm aangetaste vuren kastje van oma met beschadigde lak van een geïmiteerde luxe houtsoort (“houten”) herstel ik weer in oude glorie.

Daarnaast repareer ik ook niet-antieke stoelen, tafels enz. Veelal hebben zij ook een emotionele waarde voor de klant!

Houtdraaien behoort tot de mogelijkheden. Die techniek gebruik ik ook voor mijn meer artistieke creaties; sierstaffen, toverstokken en kistjes. Daar gebruik ik bijzondere inlandse, maar ook houtsoorten uit verre landen voor.

Kort gezegd: ik ben gek op hout, maar ook op bomen, waarvan ik een gedegen kennis heb.